Podpora pracovných miest vyjde podľa žiadostí štát 47 miliónov eur

20.05.2013 Celý región

Bratislava (TASR) – Podnikatelia doteraz podali žiadosti o dotáciu na podporu o vytvorenie a udržanie pracovného miesta pre 7906 nezamestnaných ľudí do 29 rokov, čo predstavuje požiadavku na finančnú podporu vo výške 47,09 milióna eur.
"Celkom cez 2768 subjektov je zazmluvnených 5905 nových pracovných miest. Predstavuje to celkovo sumu 31,87 milióna eur," uviedol to dnes na tlačovej besede v Bratislave minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD).
"Čo sa týka projektu vytvorenia pracovných miest cez samosprávy, tak tento projekt nejde podľa našich predstáv," poznamenal. Doteraz bola podľa jeho slov od samospráv žiadaná podpora len na 444 pracovných miest pre mladých a zazmluvnených bolo z toho 334 pracovných miest.
V druhej fáze projektu sa má preto podpora sústrediť skôr na vytváranie pracovných miest pre nezamestnané osoby nad 50 rokov. "V tejto kategórii osôb nás vedenie Združenia miest a obcí (ZMOS) ubezpečuje, že bude ďaleko väčší záujem zo strany miest a obcí pre uzatvorenie zmlúv. Podľa ich vyjadrenia sú v tejto kategórii ľudia s lepšími remeselnými skúsenosťami, ktoré budú schopní lepšie využiť pre potreby hlavne obecných služieb," dodal.
 

Vyberte región